Airco Service

Aircoservice

 

U blijft altijd fris en alert achter het stuur met een goed werkende airconditioning.

De monteurs van AutoFirst houden uw airco in optimale conditie met ons speciale onderhoudsprogramma voor aircosystemen. Daarmee voorkomen wij dat uw airco muf gaat ruiken of dat u last krijgt van ongewenste hooikoorts symptomen.

 

Airco onderhouden.

Uw airco heeft af en toe onderhoud nodig. Een aircosysteem verliest ieder jaar 5 tot 10% koelmiddel. Als gevolg hiervan treedt er drukverlies op in het systeem en neemt de verkoelende capaciteit na een aantal jaar merkbaar af. Met een te laag koudevloeistof niveau riskeert u ernstige schade aan uw compressor. Deze krijgt namelijk te weinig smering met het koelmiddel. Nog een vervelende bijkomstigheid merkt u aan uw brandstofgebruik. Die loopt namelijk op als gevolg van een slecht werkend aircosysteem. Reden genoeg om uw airco regelmatig te laten controleren.

 

Hoe vaak moet mijn airco gereinigd en gevuld worden?

Gemiddeld moet een airconditioningsysteem om het jaar worden bijgevuld. Hiermee houdt u de koelcapaciteit optimaal. Bovendien raden wij u aan om de airco eens per jaar te laten nakijken en reinigen. De aangroei van nieuwe bacteriën en schimmels blijft zo beperkt. Een complete airco service beurt is één keer in de vier jaar aan te bevelen.

 

Verschillende aircoservice mogelijkheden.

 

 

Maak direct een afspraak in onze online agenda

 

  

 

Airco check.

De AutoFirst aircospecialist raadt aan om uw airco één keer per jaar te laten checken. Na een controle op de werking van het systeem informeren wij u direct of er onderhoud nodig is of niet. Met de airco check voorkomt u onnodige kosten voor het bijvullen van de airco of ander onderhoud. Klik hier om direct een offerte voor de airco check op te vragen.

 

Airco fris.

De verdamper van uw aircosysteem wordt gereinigd met een speciaal middel dat bacteriën en andere micro organismen doodt. De behandeling vertraagt bovendien de groei van nieuwe schimmels en bacteriën. Na deze schoonmaakbeurt behoren nare geurtjes tot het verleden. Klik hier om direct een offerte voor de airco reiniging op te vragen.

 

Airco vullen.

Ieder jaar neem het koudemiddel als gevolg van lekkage tussen de 5% en 10% af. Als gevolg van drukverlies koelt uw airco daardoor minder. Regelmatig bijvullen zorgt ervoor dat uw airco goed blijft werken. Klik hier om direct een offerte voor de airco service beurt op te vragen.

 

Airco service beurt.

Uw AutoFirst garage controleert en reinigt alle onderdelen van uw aircosysteem. Met een speciaal reinigingsmiddel worden alle schimmels en bacteriën gedood. Het restant van het koelmiddel wordt afgetapt en compleet ververst. werken. Klik hier om direct een offerte voor de airco service beurt op te vragen.

 

 

Maak direct een afspraak in onze online agenda

 

 

Waarom is airconditioning belangrijk in alle seizoenen?

Dankzij de airco blijft u bij zomerse temperaturen heerlijk koel. De rest van het jaar helpt hij om uw ruiten razendsnel te ontwasemen. En dat doet hij eigenlijk beter dan de blower omdat airco lucht veel droger is.

Voor de conditie van de airco is het ook verstandig om hem het hele jaar door te gebruiken. De circulatie van het koelmiddel zorgt namelijk tegelijk voor de smering van de compressor. U voorkomt dus lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten.

 

Hoe gebruik ik mijn airco optimaal?

 • Zet uw airco niet kouder dan rond de 22 graden.
 • Hoe kouder u de airco zet, des te meer brandstof uw auto verbruikt.
 • Zet bij warm weer voordat u vertrekt even de portieren en/of ramen open, zodat de ergste warmte kan verdwijnen.
 • Gebruik de airco regelmatig het hele jaar door. U voorkomt daarmee lekkages en een muffe geur.
 • Ontwasem uw ruiten met uw airco. Het werkt snel en beter dan de blower omdat airco lucht droger is.
 • Zet de airco vijf minuten voor aankomst op uw bestemming alvast uit. U beperkt condensvorming en daarmee de kans op schimmel- en bacteriegroei in uw aircosysteem.
 • Doe jaarlijks een airco check bij uw AutoFirst garage.

  

Onderhoud is belangrijk

Wist u dat de airco niet standaard onderdeel is van de controle tijdens de APK? Een airco is ook niet onderhoudsvrij, uw airco verliest namelijk gemiddeld tot 10% koudemiddel per jaar. Tegenwoordig is een airco in veel voertuigen standaard en heeft u niet alleen in de zomer, maar ook in de winter voordeel van een airco. Onderhoud regelmatig uw airco voor een optimale werking en om eventuele grotere reparaties te voorkomen.

 

Geurbehandeling

Bij gebruik van het voertuig, voornamelijk vlak na het starten, worden verontreinigingen door het aircosysteem in het voertuig geblazen en ingeademd door de passagiers.

De gevolgen van verontreiniging zijn:

 • Irritatie aan de ogen en luchtwegen
 • Onaangename geur
 • Bacteriële infecties
 • Allergische reacties.

Tijdens de geurbehandeling wordt uw auto-airco door onze monteur ter plekke grondig en compleet gereinigd. Deze circulaire reiniging gebeurt op basis van ultrasone verneveling.

Voordeel: Snel en efficiënt, zonder al te veel onderdelen van uw voertuig te demonteren.

 

De prijs

Een geurbehandeling is er al vanaf € 47.50 inclusief BTW bij Autofirst Haleco. Dit is inclusief het demonteren van de interieurfilter voor de optimale behandeling.

De wachttijd

Gemiddeld genomen duurt de behandeling één uur. Dat is vijftien minuten voor het de- en monteren van de interieurfilter en de geurbehandeling. De overige vijfenveertig minuten is noodzakelijk voor het laten inwerken en uitdampen van het reinigingsmiddel.

 

 

Maak direct een afspraak in onze online agenda

 

Koelinstallatieservice

Voor voertuigen die uitgevoerd zijn met een koelinstallatie voor transportdoeleinden is het van belang dat de koelinstallatie in goede conditie verkeerd. Daaar kan Autofirst Haleco bij helpen!

Bij een servicebeurt aan de koelinstallatiesysteem kijken we onder andere naar:

 • De maximale koeltemperatuur
 • De gewenste druk op het systeem
 • Hoeveelheid koelmiddel in het systeem
 • Optische controle ( onder andere van de afdichtingen )
 • Bevestigingen van het koelsysteem

Dit word gedaan om aan de HACCP-norm te kunnen voldoen. Deze norm bepaald welke aspecten van belang zijn bij koelinstallaties voor diverse mogelijkheden. Tevens kunnen wij ook koelinstallaties naar wens inbouwen en uitbreiden.

Wat is de HACCP-norm?

HACCP, de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. De Nederlandse vertaling is: Gevarenanalyse en kritische controlepunten.

Bedrijven die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen dienen hierdoor alle aspecten van het voortbrengingsproces te identificeren en op gevaren te analyseren. Dit controleproces, uitgaande van de Europese Unie, wil ervoor zorgen dat het productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met zo weinig mogelijk risico op besmetting.

Hieruit voortvloeiend is bijvoorbeeld het voortdurend bewaken en registreren van koel- en vriescellen een verplichting geworden.

Kortom: HACCP is een preventief systeem dat door bedrijven zelf moet worden uitgevoerd. Door de gezondheidsrisico's in bereidings- en behandelingsprocessen op te sporen en deze vervolgens beheersbaar te maken, wordt de veiligheid van het product verhoogd.

De 7 kernpunten van een HACCP-systeem:

 • Inventariseer alle potentiële gevaren.
 • Stel de kritische controlepunten (CCP's) vast, de punten in het proces waar het risico kan worden voorkomen of beperkt
 • Geef per CCP de kritieke grenzen aan.
 • Stel vast hoe de CCP's bewaakt ofwel "gemonitord" worden.
 • Leg per CCP de correctieve acties vast die moeten leiden tot herstel van de veiligheid
 • Pas verificatie toe — een periodieke check om na te gaan of de HACCP aanpak goed werkt.
 • Houd documentatie en registraties bij — vastleggen wat je hebt aangepast en hoe.

Bron: www.wikipedia.org

Om aan de HACCP-norm te voldoen, bestaat er volgens de Europese wetgeving een checklist. Hieronder volgt een link naar de checklist van de HACCP-norm: 

http://www.euronorm.net/content/template2.php?itemID=965

Inbouw Koelinstallatie

Autofit Haleco is een nieuwe weg ingeslagen op het gebied van transportkoeling. Wij zijn een samenwerking aangegaan met VeBaBox welke een nieuwe flexibele oplossing heeft ontwikkeld voor gekoeld transporteren in bedrijfsauto’s. De koelboxen zijn uitermate geschikt om elk model bestelauto simpel in een klap om te toveren naar een volwaardige koelauto.

Eigenschappen van de VeBaBox

Het unieke van de VeBaBox is dat deze kant en klaar is met koelmotor en zo op de 12v ingeplugd kan worden. Het grote voordeel van de koelbox is dat de auto origineel blijft (dus geen aanpassingen aan de motor of ingebouwde isolatiepakketten). Hierdoor blijft bij inruil, de waarde van de auto hoog.

De koelbox kan eenvoudig in de volgende auto worden overgezet. Buiten de aanschafprijs, die bijzonder gunstig is, is de investering op langere termijn heel laag.

De voordelen op een rij:

 • Gemakkelijk over te zetten van de ene in de andere auto
 • Geen aanpassing aan de auto waardoor de waarde van de auto bij verkoop blijft behouden.
 • Door het overzetten een eenmalige investering
 • De box blijft gewoon door koelen wanneer de auto stilstaat (door Batterij Power Pack)
 • Ingebouwde voeding zorgt voor e.v.t nachtkoeling op 220 V
 • Veel stabielere temperatuur dan een koelwagen (binnen /-1°C)
 • Krachtige koelcompressors die de temperatuur in de kast moeiteloos vasthouden mogelijkheid tot -20°C
 • Conform HACCP en ATP

 

 

Maak direct een afspraak in onze online agenda

 

 


AutoFirst Haleco.
Uw auto op de 1e plaats.

 • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
 • Goed opgeleide monteurs
 • Persoonlijke aandacht en advies
 • U behoud uw fabrieksgarantie AutoFirst
 • Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg 

 

Bovag garantie

Preventieve maatregelen

I.v.m. COVID-19 (Corona) virus preventie maatregelen.

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

Auto huren

Personenauto's, in diverse uitvoeringen. 

Lees meer
Bovag garantie

Onderhoud

Bij ons kunt u terecht voor alle soorten onderhoud aan auto’s van alle merken.

Lees meer