Onderstel

Het onderstel van uw auto is de schakel tussen de auto en de weg. 

Daarom is het belangrijk om uw onderstel regelmatig te laten controleren en uw wielen te laten uitlijnen.

Het weggedrag van een auto met een versleten onderstel is onvergelijkbaar met het weggedrag van diezelfde auto op een goed onderhouden onderstel. Toch rijden veel autobezitters niet meteen naar het autobedrijf met klachten en dat is volstrekt logisch: de achteruitgang van het weggedrag gaat heel geleidelijk en blijft daardoor nagenoeg onopgemerkt. De gevolgen zijn echter groot. Slecht werkende schokdempers, veren, draagarmen of stabilisatorstangen hebben een nadelige invloed op de wegligging, de kans op aquaplaning is veel groter en de remweg wordt vele malen groter.

Daarnaast leiden schokdempers die hun beste tijd gehad hebben tot extra slijtage van de banden en andere onderdelen zoals onder andere de stuurdelen. Omdat de schokken die de banden doorgeven onvoldoende gedempt worden, wordt de hele auto aan extra trillingen blootgesteld. Dit heeft invloed op de levensduur van onder andere de koppeling, de aandrijfassen, de versnellingsbak en de verlichting. Verder maakt een versleten onderstel een autorit extra vermoeiend en minder comfortabel voor de inzittenden. Om deze redenen is een regelmatige inspectie van het onderstel pure noodzaak.

Bij ons is het mogelijk om niet alleen uw schokdempers te laten test op lekkage maar ook op werking zonder de daadwerkelijke schokdempers te demonteren. Door een aparte schokdemperstestbank is het mogelijk om rijomstandigheden te simuleren en te controleren hoe de auto zich gedraagt tijdens deze omstandigheden. Hiermee kan een goede wegligging, de juiste remweg en een veilige rit gegarandeerd worden voor u en uw auto.

Wieluitlijning

De wielen van uw auto blijven nooit voor 100% op de juiste plaats staan. Oorzaken van het veranderen van de wielstanden zijn onder anderen:

 • Het raken van stoepranden
 • Het vervangen van stuur- en ophangingsdelen
 • Verandering in rijhoogte door verlaging van het onderstel

Gevolgen van deze verkeerde wielstand zijn onder anderen:

 • Toename in het bandenslijtage
 • Toename van brandstofverbruik
 • Afname van het rijcomfort

Wij kunnen de wielstanden weer corrigeren naar de oorspronkelijke voertuigspecificaties. Dit doen wij met een geavanceerde uitlijnapparatuur.

Mogelijkheden van uitlijnen

Er zijn twee mogelijkheden met betrekking tot uitlijning. Dit is geheel afhankelijk van het soort en type voertuig. Welke vorm van uitlijning geschikt is voor een auto, is afhankelijk van de achteras van het voertuig.

De mogelijkheden zijn:

 1. Een achteras die van links naar rechts doorloopt, een zogenaamde starre achteras. Hierbij is wieluitlijning beperkt tot de voorwielen; voorwieluitlijning genoemd.
 2. Een achteras met onafhankelijke wielophanging, ieder wiel heeft zijn eigen ophanging. Hierbij dienen alle vier de wielen uitgelijnd te worden; vierkantuitlijning genoemd.

Prijs

Voorwieluitlijning:       €57,50 inclusief BTW

Vierkantwieluitlijning:  €78,50 inclusief BTW

  

Bel nu voor een offerte 045-5242192 

 

Maak direct een afspraak in onze online agenda 

 

Hulpveren

Veel gezinnen gaan straks weer op pad met een auto die vol beladen is. Soms hangt er ook nog een aanhangwagen, caravan of fietsdrager op de trekhaak. Velen vinden dit niet prettig rijden. De combinatie slingert vaak snel, de wegligging is niet stabiel en elke hobbel veroorzaakt deining.

Het gebruik van hulpveren heeft een positief effect op de wegligging en het comfort. Daarmee wordt de veiligheid verhoogd. Dit wordt onderstreept door verschillende praktijktests. Uit deze tests blijkt dat een zwaar beladen voertuig met hulpveren aanzienlijk beter reageert bij een plotse uitwijkbeweging. Een hulpverenset biedt extra ondersteuning aan de bestaande autoveren, zodat een auto met forse belading of belasting beter in balans is. De extra veerkracht biedt meer veiligheid. Het mooie is dat hulpveren alleen hun werk doen als de auto zwaar beladen is, bij ‘gewoon’ gebruik hebben zij nauwelijks invloed op het rijcomfort en het weggedrag van de auto.

 

Verschil met en zonder hulpveren

  

AutoFirst Haleco.
Uw auto op de 1e plaats.

 • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
 • Goed opgeleide monteurs
 • Persoonlijke aandacht en advies
 • U behoud uw fabrieksgarantie
 • AutoFirst Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

Preventieve maatregelen

I.v.m. COVID-19 (Corona) virus preventie maatregelen.

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

Auto huren

Personenauto's, in diverse uitvoeringen. 

Lees meer
Bovag garantie

Onderhoud

Bij ons kunt u terecht voor alle soorten onderhoud aan auto’s van alle merken.

Lees meer